La psicologia, ha esdevingut en els últims cinquanta anys, una disciplina científica que ha contribuït a explicar el comportament de les persones, tant en la seva vessant individual, com en la seva vessant social.

En els diferents àmbits de la seva actuació, ja sigui el de l'ensenyament, el de les organitzacions, de la salut o en la intervenció social, la psicología, aporta permanentment, a partir de la investigació básica, tota una tecnología i procediments de intervenció que, contribuiex, d'una forma rigurosa, a la millora de la qualitat de vida de les persones, de les families i d'altres grups humans com són les organitzacions.

En l'àmbit de la salut i en el marc d'una visió biopsicosocial de l'esser humà , la psicología, des de els diferents models d'intervenció, aporta técniques d'avaluació i procediments terapéutiques i de resolució de problemes, que han demostrat abastament la seva eficacia.

Un equip de professionals que en primer terme creuen en les persones i en les seva potencialitats per superar les situacions de crisis i desenvolupar projectes de vida amb qualitat.


Em Pot ajudar un psicòleg?

Quan ens trobem davant un problema o situació difícil intentem utilitzar els recursos dels que disposem. Primer recorrem al nostre propi esforç i inventiva; quan això no funciona li expliquem el nostre problema a algun familiar o amic. Però quan aquest recurs també ens falla és el moment en el que ens plantegem: qui ens pot ajudar?.

No és necessari tenir molts problemes per anar al psicòleg. Tampoc fa falta passar per una situació molt difícil. Sols petites coses ens poden provocar un malestar crònic que tot i no ser molt intens ens redueix el nostre benestar i per tant, la nostra felicitat.

Moltes persones es resignen a trobar-se malament o a no sentir-se del tot bé perquè no han trobat una explicació del què els hi  passa. També hi ha gent que creu que el que pateix és una característica de la seva personalitat i que no té solució. Alguns no s’adonen que tenen un problema i són els familiars o els amics els qui demanen ajuda a un especialista. D’altres, tot i saber que tenen un problema, encara  es resisteixen a anar al psicòleg ja que creuen, erròniament, que  amb el temps i “força de voluntat” el seu malestar desapareixerà  o tenen por del què diran els seus familiar i amics  veient-se com a  persones amb pocs recursos o dèbils.
Des de la UAP i a través de la nostra experiència, veiem com totes aquestes creences van canviant però fa falta encara donar molta informació sobre la funció de la psicologia clínica a la societat.

Els psicòlegs tenim com a objectiu ajudar a les persones que presenten algun problema en el seu benestar psicològic. Des d’aquí animem a totes aquelles persones que vulguin millorar la seva qualitat de vida a consultar un professional de la psicologia clínica.

A continuació us presentem alguns casos de persones amb problemàtiques molt diferents que van acudir a la nostra consulta.


Tractaments que oferim

TRANSTORNS D'ANSIETAT:

 • Ansietat generalitzada
 • Ansietat davant els exàmens
 • Agorafòbia
 • Crisi d’ansietat
 • Fòbies i pors específiques ( volar, animals,...)
 • Fòbia social
 • Hipocondria
 • Trastorn obsessiu-compulsiu
 • Por a parlar en públic
 • Estrès laboral
 • Hàbits nerviosos i Tics


TRASTORNS DEL SON:

 • Insomni
 • Hipersomnia

Mila Martin
Licenciada en Psicología
Universidad de Barcelona